GUSTAVSMINDE BØRNEHAVE

Vores udenomsareal består, foruden gårdspladsen og have, af en stor mark med en kæmpe bakke, en rutsjebane, svævebane, musiklegeplads, legehytter, en bålplads, et stort gyngestativ, balancegynger samt to vildgæs udskåret i elmetræ. Herudover har vi karruseller, balancebomme og en totempæl, og ikke at forglemme vores gedefold, hønsegård og urtehave.

På den anden side af markvejen har vi et stort græsareal indhegnet til dyrefolde, hvor fårene og hestene går.Vi er ude en stor del af dagen, så derfor er det vigtigt med noget godt udetøj.

I vores arbejde, lægger vi meget vægt på, at have et godt forhold til forældrene. Der er altid kaffe / te på kanden og I er velkommen til at være med i livet på gården, så meget I vil. Tro endelig ikke, at I går i vejen men vær forberedte på at blive sat i arbejde. Næser skal tørres, snørrerbånd bindes, bukser knappes, osv.
Når man har børn på Gustavsminde, skal man tage del i dyrepasningen i weekenderne. Det forventes, at hver familie passer dyr en weekend om året.

I arbejdet med børnene lægger vi vægt på, at skabe et anerkendende miljø, som er udfordrende, sjovt og spændende, og som giver børnene mulighed for at fordybe sig og eksperimentere med forskellige ting og sager.
Vi forsøger at give børnene så få afbrydelser som muligt, men lægger alligevel vægt på en fælles samling omkring frokost.
Vi forsøger at skabe en hverdag, hvor børnene i høj grad er med i de naturlige gøremål som sker på gården. Her tænker vi især på arbejdet med vores urtehave og arbejdet i stalden med vores dyr.

Mindst et grin om dagen for såvel barn som voksen, er vores målestok for en god dag.